Stanislas Pro

Over Stanislas Pro

Wij zijn een kleinschalige school in Rijswijk waar elke docent elke leerling kent. Je voelt je daarom snel thuis op onze gezellige school! Wie ben je en wat wil je? Dat gaan we in jouw schoolperiode samen onderzoeken. 

Omdat we een kleine school zijn leren wij je goed kennen, én jij ons. Zo weten we snel waar je goed in bent en wat je niet zo leuk vindt. Je leert bij ons door te doen, op de manier en het niveau dat past bij jou. Je gaat veel aan de slag met je handen maar volgt ook theorievakken zoals Nederlands en rekenen. Op Stanislas Pro komen praktijk, theorie en jouw talent samen.

Wil je weten hoe dat zit? Bekijk dan onze video

We bieden een vertrouwde omgeving waarin je je gezien voelt en met een duidelijke structuur. Je weet waar je aan toe bent en wat je van ons kan verwachten. Onze betrokken docenten helpen je om je kennis en vaardigheden bij te brengen. We werken ook aan je zelfvertrouwen, dat je jezelf kunt redden en hoe je goed mee kunt doen in de maatschappij. We noemen dat zelfredzaamheid en burgerschap. Wij werken in kleine klassen zodat de docent jou de aandacht kan geven die je verdient.

Misschien word je een pro in de horeca, in de verzorging of een pro in de techniek. Wij helpen je zoeken waar je goed in bent en het beste uit jezelf te halen!

Missie

Onze missie is dat leerlingen na het verlaten van de school zelfstandig en op een goede manier kunnen deelnemen aan de maatschappij. Ze zijn in staat zelfstandig te werken, te wonen, hun vrije tijd zinvol te besteden en burger te zijn. Wij leren onze leerlingen de vaardigheden om de toekomst met zelfvertrouwen tegemoet te gaan. Hierbij gaan wij altijd uit van de eigen mogelijkheden en talenten van elke leerling.