Stanislas Pro

TOPAcademie

Op het Stanislas Pro bieden we jou met de TOPAcademie de kans om een vak te leren op de werkvloer van een echt bedrijf. Je krijgt dan praktijklessen en loopt stage bij een ervaren vakman of vakvrouw. Aan het einde van het traject heb je verschillende erkende branchecertificaten gehaald en ben je zelf een ervaren vakman of vakvrouw. 

“TOPAcademie vergroot de kansen van leerlingen op de arbeidsmarkt en bij het vinden van een baan”


TOPAcademie is een samenwerking tussen scholen, bedrijven en de gemeente Rijswijk met als doel om jong talent op te leiden een succesvolle toekomst. Er zijn samenwerkingsverbanden met bedrijven uit de horeca, facilitaire dienstverlening, techniek en in het groen.


Roko en Lorenzo lopen
stage bij het Hofhouse (ISS), dit is een foodmarket naast het ministerie van buitenlandse zaken waar mensen kunnen lunchen, borrelen en koffie kunnen drinken. De jongens werken daar in de bediening en schenken drankjes in. Het idee is om de jongens aan het eind van het jaar zelfstandig een borrel te laten organiseren voor de docenten. Om de jongens nog meer te motiveren, hebben ze op de stage een soort wedstrijd: wie de meeste gemberthee verkoopt krijgt een tosti.


Behalve Roko en Lorenzo lopen nog zes andere leerlingen stage in het gebouw van buitenlandse zaken. Ze werken op de afdeling: keuken, koffiecorner, vergaderservice en restaurant.
Op vrijdag hebben alle leerlingen van de TOPAcademie theorieles op school onder leiding van de heer Van Schie.