Stanislas Pro

Stage lopen

Stagelopen is een belangrijk onderdeel van jouw schooltijd. Door stage te lopen, kun je vaardigheden leren in de praktijk en ontdek je hoe het is om te werken. Je kunt zelf je stageplek zoeken, misschien heb je al iets in gedachten? Als je het nog niet precies weet, dan kan ons stagebureau jou helpen met het vinden van een stage. Zowel het stagebureau als je mentor zijn betrokken bij de stagebegeleiding. 

Leerjaar 1 

In leerjaar 1 loop je nog geen stage, maar ontdek je wat je leuk vindt en waar je goed in bent door het volgen van praktijkvakken.

Leerjaar 2

In leerjaar 2 doe je een maatschappelijke stage (MAS) van 30 uur. Tijdens deze stage – die plaatsvindt buiten de school - doe je ervaring op in het vrijwilligerswerk. Je levert een actieve bijdrage aan de maatschappij, ontdekt hoe het is om je in te zetten voor anderen en maakt kennis met groepen in de maatschappij die ondersteuning nodig hebben. De MAS organiseer je zelf en kan bijvoorbeeld worden gedaan bij een (sport)vereniging of in de zorg.

Leerjaar 3

In het derde jaar, of als je (bijna) 15 bent, ga stagelopen bij een bedrijf. Door in het werkveld bezig te zijn leer je sneller, pak je dingen sneller op en ontdek je waar je goed in bent. Je mag je stageplek zelf zoeken, maar het stagebureau kan je daar ook bij helpen. 

Leerjaar 4 en 5

In deze leerjaren is er beroepsvoorbereidende stage. Tijdens deze stage ga je aan het werk in de sector die je hebt gekozen. Je vergroot je kennis en vaardigheden om zo de baan te vinden die bij jou past.