Stanislas Pro

Profielen

Wij bieden in de bovenbouw vijf beroepsprofielen aan. Elk profiel is behoorlijk breed. Zo heb je straks volop kansen op de arbeidsmarkt. De profielen sluiten ook goed aan op het mbo. Bij elk profiel is ook aandacht voor algemene vaardigheden zoals: op tijd op je werk komen, communiceren en samenwerken. 

Economie & Ondernemen

Je gaat aan de slag met de vier onderdelen: winkel, ondernemen, design en atelier. 
Enkele voorbeelden: goederen inkopen en opslaan in een magazijn, voorraden bijhouden, kleding ontwerpen en bedrukken, producten on- en offline presenteren, verkoopgesprekken voeren, service verlenen, klantgericht denken en met een kassa werken. 

Dienstverlening & Zorg 

Dit brede profiel omvat de richtingen zorg, welzijn en fastservice. Dit profiel is aantrekkelijk voor jou als je graag anderen helpen of het leuk vindt om eten te bereiden en te verkopen. Je kan hierna aan de slag in zorg- en welzijnsinstellingen, met ouderen of andere doelgroepen of in de fastfoodsector. 
Zie je toekomst in de fastservice? Dan leer je bij ons om klantgericht en flexibel zijn, goederen ontvangen en opslaan, producten leren kennen, veilig en hygiënisch werken en omgaan met keukengereedschappen en -apparatuur. 

Orde, Toezicht, Sport & Bewegen

Heb jij interesse hebben in beveiligings-, toezicht-of handhavingswerk, dan is dit profiel op jouw lijf geschreven. 
Surveilleren, receptiewerk, rapporteren en preventief toezicht houden, daar ga je mee aan de slag. Maar je leert ook om jezelf te verdedigen, levensreddend te handelen en over brandpreventie en -bestrijding. Bovendien leer je wat hoort bij een dienstverlenende houding: vriendelijk, correct en duidelijk communiceren, rustig blijven en kunnen en ingrijpen als het moet. 
Organiseer je graag sport- en spelactiviteiten en vind je het leuk om groepen hierin te begeleiden? Dan kun je je ontwikkelen in de richting sport en recreatie. Je leert diverse sporten begeleiden, een groep enthousiasmeren, coachen, scheidsrechter spelen. Zowel duidelijk zijn als geduldig en begripvol. 

Media, Vormgeving & ICT

Dit profiel omvat techniek, design en marketing. 
Heb je interesse in ICT,  dan doe je basiskennis op over netwerken, computers en printers. Een laptop gebruiksklaar maken, software installeren en het vervangen of repareren van computers, het registeren van incidenten en als supportmedewerker klanten helpen bij het oplossen van problemen. 
Kies je voor vormgevingskant, dan ga je aan de slag met diverse ontwerpprogramma’s.
Wil jij meer weten over social media leren en media, dan maak je kennis met marketing- en communicatietechnieken en het maken van social mediamiddelen.    

Natuur & Techniek

Werk jij graag met je handen werken en ben je graag buiten, dan voel jij je bij dit profiel thuis.  Je kan met dit profiel straks veel kanten op.
Binnen de richting bouw, wonen en onderhoud leer je materialen kennen en werken met tekeningen, machines en gereedschappen.
Binnen installatie- en elektrotechniek leer je installaties aanleggen.
In de richting mobiliteit ontdek je hoe auto’s en fietsen in elkaar zitten. Je leert ze onderhoud en en kunt (eenvoudige) onderdelen monteren en repareren. 
Bij energie & techniek maak je kennis met verschillende energiebronnen en hoe die bijdragen aan de energietransitie. Je leert installatiewerkzaamheden voorbereiden, deelproducten assembleren en componenten demonteren. 
Binnen de richting groen ontdek je hoe je planten en bomen kunt verzorgen en onderhouden.