Stanislas Pro

Na je diploma

Als je je diploma hebt gehaald, kan je verschillende kanten op. Je kan doorstromen naar het mbo, maar ook direct aan het werk of werken en leren tegelijk. Als je onze school hebt verlaten kunnen er veel nieuwe zaken op je afkomen. Daarom blijven wij je ook nadat je onze school hebt verlaten nog twee jaar ondersteunen en begeleiden.

Na je diploma heb je de volgende mogelijkheden:

Werken

Vaak leidt jouw stage bij een bedrijf of via de TOPAcademie tot jouw eerste baan. Dat is heel fijn, want je kent deze plek al goed. Als je niet bij je stageplek blijft, dan bieden we je een jobcoach aan die je verder helpt.

Verder leren

Na je opleiding op het Stanislas Pro kan je een mbo-opleiding op niveau 1 of 2 volgen. Zo kan je je beter voorbereiden op een bepaald beroep of vakgebied. Als je bij ons de leerroute Entree-opleiding hebt gevolgd en daarvoor geslaagd bent, dan kan je doorstromen naar een mbo-opleiding op niveau 2.

Werken en leren tegelijk

Je gaat werken en leren tegelijk. Het UWV en de gemeente kunnen helpen bij het zoeken van een leerwerkproject. Meer informatie vind je op www.uwv.nl. 

Beschermde werkplek

Je gaat aan het werk in een sociale werkvoorziening. 

UWV

Als je 18 jaar bent heb je recht op een Wajong-uitkering. Je doet dan mee het participatieplan van het UWV. De arbeidsdeskundige helpt je bij het vinden van een geschikte arbeidsplaats. Meer informatie is te vinden op www.uwv.nl.